Hond cremeren

hond cremeren

Uw hond cremeren? Afscheid nemen is nooit leuk, maar er komt een moment waarop u afscheid moet nemen van uw trouwe viervoeter. Hoe moeilijk het ook is. U bepaalt zelf op welke manier u afscheid wilt nemen van uw huisdier. Eén van de uitvaartmogelijkheden is een crematie voor uw hond. Kiest u voor deze mogelijkheid? Dan kunt kiezen voor een individuele of collectieve crematie.

  • Individuele crematie hond
    Wilt u de as van uw hond ontvangen? Kies dan voor individueel uw hond laten cremeren. Tijdens de individuele crematie van uw hond in ons dierencrematorium bevinden zich geen andere huisdieren in de oven. Na de crematie wordt de as van uw hond uit de oven gehaald. Vervolgens kunt u ervoor kiezen de as in een door u gewenste ashouder te ontvangen, in onze urnenmuur te plaatsen of door ons te laten uitstrooien.

  • Collectieve crematie hond
    Wat houdt collectief uw hond cremeren in? Uw hond wordt gecremeerd, waarbij gelijktijdig in dezelfde ovenruimte zich enkele andere huisdieren bevinden. Het is niet mogelijk om na de crematie van uw hond de as te ontvangen. De gezamenlijke as van alle huisdieren wordt door ons over zee uitgestrooid.

Speciale aandacht voor kinderen bij crematie hond

Uw hond cremeren is één van de moeilijkste dingen in de relatie met uw trouwe viervoeter. Het is een verdrietig moment omdat uw huisdier een bijzondere plek in uw leven inneemt. Trouwere maatjes bestaan niet! Het is daarom heel normaal dat u verdrietig bent om het verlies van uw huisdier. En wat wij zeker niet moeten vergeten, zijn uw (klein)kinderen. Ook zij hebben moeite met het verwerken van het grote verlies. Dierenuitvaartcentrum IJsselstein helpt uw (klein)kinderen om te gaan met het verdriet. Dit doen wij door vooral actief bezig te zijn met het afscheid nemen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze pagina over het afscheid!

Hond cremeren: de vervoersmogelijkheden

De dood van uw hond kan een grote impact hebben. Dierenuitvaartcentrum IJsselstein begrijpt dat. Wilt u bij ons uw hond cremeren? Dan bieden wij verschillende vervoersmogelijkheden. Zo bieden wij u de mogelijkheid om uw overleden hond zelf bij ons te komen brengen. U krijgt dan alle ruimte en rust om met elkaar afscheid te nemen en uw wensen door te spreken. Ook bestaat er de mogelijkheid dat wij uw overleden hond ophalen bij uw dierenarts of bij u thuis. Voor de volledigheid verwijzen wij naar onze tarieven omtrent het vervoer van uw overleden hond.

Hond cremeren? Dierenuitvaartcentrum IJsselstein ondersteunt u!

Is uw trouwe viervoeter overleden en wilt u uw hond laten cremeren? Neem dan gerust contact op met Dierenuitvaartcentrum IJsselstein. Ook voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Of het nu gaat om de dierenuitvaart van uw hond, katpoescaviavogel of konijn.  Dat kan door te bellen naar (030) 760 28 66 of een e-mail te sturen naar info@ducijsselstein.nlDierenuitvaartcentrum IJsselstein zorgt voor een waardig afscheid van uw huisdier in IJsselsteinNieuwegeinLopikVianenUtrechtHouten en omgeving. Wij zorgen dat de crematie van uw hond goed verloopt, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen!

hond crematie