Uitvaartmogelijkheden

Uitvaartmogelijkheden

De uitvaartmogelijkheden zijn:

  • crematie (premium/ individueel / collectief / eenvoudig: zie onderstaande uitleg)
  • begraven
  • ter beschikking stellen van de wetenschap

Crematie

Er zijn vier manieren om uw huisdier bij ons te laten cremeren:

Premium

Uw huisdier wordt afzonderlijk gecremeerd. In de crematiekamer bevinden zich in het geheel geen andere dieren.
U kunt de as in een door u gewenste ashouder retour krijgen, of u kunt de as door ons laten uitstrooien. 

Wij streven er naar om de crematie te laten plaatsvinden uiterlijk binnen 10 werkdagen nadat uw wensen bij ons kenbaar zijn gemaakt.
Het is niet (meer) mogelijk om bij de crematie-oven aanwezig te zijn. (Deze beleidswijziging heeft te maken met de risico's en aansprakelijkheid van het crematorium bij aanwezigheid van eigenaren in de crematieruimte. Wij vinden dit verdrietig, maar hopen op uw begrip.)
Aan het inplannen van het crematiemoment of opbaren voor afscheid zijn extra kosten verbonden.
De tarieven vindt u onder het kopje 'overige diensten'.
 

Individueel

Bij de individuele crematie wordt uw huisdier samen met enkele andere dieren, maar wel volledig gescheiden van elkaar gecremeerd.
Doordat de crematie-as volledig gescheiden blijft van de andere dieren, kunt u de as in een door u gewenste ashouder retour krijgen, of u kunt de as door ons laten uitstrooien. 

Wij streven er naar om de crematie te laten plaatsvinden uiterlijk binnen 10 werkdagen nadat uw wensen bij ons kenbaar zijn gemaakt.

Collectief

Uw huisdier wordt gecremeerd, waarbij gelijktijdig in dezelfde ovenruimte zich ook andere huisdieren bevinden. Bij deze manier van cremeren is het niet mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen of om bij de crematie aanwezig te zijn. De gezamenlijke as van alle huisdieren wordt over zee uitgestrooid.
Wij streven er naar om de crematie te laten plaatsvinden uiterlijk binnen 10 werkdagen nadat uw wensen bij ons kenbaar zijn gemaakt.

Eenvoudig

Wanneer destructie voor u niet goed voelt, kunnen wij u met een eenvoudige crematie een waardig alternatief bieden.
U kunt de uitvaartkeuze bij uw dierenarts kenbaar maken. Uw dier wordt op middellange termijn bij de dierenkliniek opgehaald en uiterlijk binnen 14 dagen na de aanmelding gecremeerd in een groep huisdieren. Er wordt geen contact met u opgenomen om de uitvaartwensen te bespreken. Er zijn bij deze uitvaartkeuze geen extra's mogelijk. (dus oa. geen pootafdruk, haarlok of sms). De crematie-as wordt na de crematie verwijderd (niet uitgestrooid). U ontvangt van ons achteraf een factuur, welke tegelijkertijd geldt als bevestiging van de crematie.

Wilt u toch persoonlijk contact, dan is een collectieve crematie de aangewezen uitvaartkeuze.

Begraven

Wij kunnen uw dier bij een door u gekozen dierenbegraafplaats aanbieden. Wij zullen uw dier ophalen, tijdelijk in bewaring nemen, een afspraak maken bij een begraafplaats naar keuze en het dier daar op het afgesproken moment brengen. In de tussentijd is het ook mogelijk om bij ons uitvaartcentrum rustig afscheid te nemen.

Destructie

Het kan zijn dat u geen crematie of begrafenis wenst.
Laat u uw huisdier bij de dierenarts achter zonder aan te geven dat u crematie of begrafenis wenst, dan wordt uw huisdier altijd voor destructie aangeboden. Uw huisdier wordt door een door de overheid aangewezen bedrijf in een mechanisch proces verwerkt tot diermeel en vetten. De reststoffen worden als brandstoffen verder verwerkt.

Ter beschikking stellen van de wetenschap

Wanneer u uw huisdier ter beschikking wenst te stellen van de wetenschap, kunt u uw dierenarts vragen naar de mogelijkheden en kosten. 

Uw eigen keuze

Uw gevoel en ideeën bepalen wat de beste uitvaartbestemming is voor uw dier. De diverse mogelijkheden brengen verschillende kosten met zich mee. Voor een specificatie van de kosten, wordt u verwezen naar de tarieven